Tužilaštvo: Optužnica protiv napadača na Borka Strefanovića 1Foto: Medija centar (arhiva)

Više javno tužilaštvo u Kruševcu saopštilo je danas da je podiglo optužnicu za nasilnično ponašanje protiv M.Š, M.Ž, i D.G. zbog sumnje da su napali jednog od osnivača Saveza za Srbiju (SZS) i lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.

Oni se sumnjiče da su napali i aktivistu Bobana Jovanovića, a, osim M.Š, i za napad na službeno lice, piše Radio Slobodna Evropa.

Tužilaštvo je to saopštilo odgovarajući na pitanje agencije Beta šta se dešava na rasvetljavanju tog slučaja.

Stefanovića je krajem novembra prošle godine, uoči tribine SZS, pretukla grupa naoružana šipkama, posle čega su krenuli protesti pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, a zatim se proširili kao protesti „Jedan od pet miliona“.

Slike povređenog Strefanovića, krvave glave prilikom intrevencije u bolnici, mogle su da se vide ubrzo i na Tviteru.

Batinaši su presreli Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla, a kada su mu u pomoć pritrčali aktivisti Levice Jovanović i Marko Dimić, oni su se i na njih obrušili, a napadnut je i policajac.

Kako je tada naveo SZS, Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, dok je Dimić dobio više udaraca u glavu.

Nešto kasnije, SZS je pitao zašto su „ljudi koji su pokušali da ubiju Stefanovića pušteni iz pritvora“, iznoseći i njihova puna imena, i zatražio da se otkrije nalogodavac napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari