Igranjem kola ispod spomenika Stefanu Nemanji završen skup protiv vakcinacije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Skup „Protest za slobodu“ završen je danas na Savskom trgu, ispod spomenika Stefanu Nemanji, gde su učesnici zaigrali kolo.

Više stotina građana okupilo se večeras na Trgu Republike u Beogradu na „Protestu za slobodu“, koji se organizuje protiv vakcinacije, epidemioloških mera, zatvaranja privrede i škola.

Među okupljenima je bila i dr Jovana Stojković, koja je ranije ove sedmice bila među privredenim osobama zbog širenja lažnih vesti o vakcinaciji.

Kolona se sa Trga Republika uputila ka Skupštini Srbije, zatim do Ustavnog suda i potom do Vlade Srbije i na kraju do Savskog trga.

Organizator skupa „Protest za slobodu“ Ivica Božić pozvao je na promenu sistema u Srbiji, zbog „posledica 76 godina uništavanja naroda“ i ukidanje Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa.

„Pokušavaju da nas podele na one koji nose maske i one koji ne nose, na one koji hoće vakcine i koji neće. Mi nemamo ništa protiv toga, mi se borimo za izbor“, kazao je Božić.

On je zatražio da se na Radio-televiziji Srbije (RTS) organizuju debatne emisije i objasne „štetne i dobre strane“ vakcine.

„Ja sebe neću vakcinisati“, poručio je.

Naveo je da će Ustavnom sudu predati zahtev za ukidanje Kriznog štaba zbog toga što, kako smatra, epidemiološke mere imaju veoma loš uticaj na ekonomiju.

Jedan od organizatora protesta, pokret Dosta je bilo (DJB) u najavi protesta pozvao je na odbranu „slobode i zaštitu Ustavnom garantovanih prava“.

„Vlastima u Srbiji je potrebno poslati jasnu poruku da prestanu da se igraju s našim životima, slobodom, našim izvorima prihoda i obrazovanjem naše dece uz pomoć tzv. ‘mera zatvaranja’ koje ne postižu nikakve efekte u proklamovanoj borbi protiv korona virusa, a istovremeno prave ogromnu štetu srpskim porodicama i budžetu Srbije“, naveo je DJB.

Božić je pozvao je danas na promenu sistema u Srbiji, zbog „posledica 76 godina uništavanja naroda“ i ukidanje Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari