U bolnici u severnoj Kosovskoj Mitrovici zadržano jedanaestoro Srba 1Foto: FoNet/AP

Jedanaestoro Srba koji su povređeni tokom policijske akcije u Zubinom Potoku zadržani su na bolničkom lečenju u Kliničko–bolničkom centru u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Četiri pacijenta sa višestrukim povredama tela i glave nalaze se na odeljenju Intenzivne nege, po tri je smešteno na Ortopedskom i Hirurškom odeljenju, dok je jedan pacijent na Internom odeljenju.

„Kod pacijenata su konstatovane kontuzije glave, grudnog koša i stomaka, sa podlivima, hematomima, ogrebotinama, otiscima dugih cevi kojima su udarani po celom telu“, rekao je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici direktor Kliničko–bolničkog centra Milan Ivanović.

On je precizirao da od 11 hospitalizovanih pacijenata, četvorica imaju frakture kostiju lica, jabučne kosti, maksile i potiljačne kosti, jedan pacijent ima frakturu rebara, a dvojica frakture nosnih kostiju.

Ivanović je rekao i da je radnik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je takođe povređen u policijskoj akciji u Zubinom Potoku, predložen za slanje na lečenje u tercijarnu zdravstvenu ustanovu i njegov transport u Beograd očekuje se u toku dana.

Načelnici odeljenja na kojima se povređeni Srbi nalaze istakli su da osim vidljivih fizičkih povreda, pacijenti imaju značajne mentalne koje će, kako kažu, biti vidljive i nakon puštanja iz bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari