Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da Srbija neće pristati na nezavisnost Kosova i Metohije i da njime neće trgovati, ali je kao štetne odbacio ideje o izlasku Srbije iz Evropskih integracija. „Nećemo prihvatiti ucene. Pitanje budućnosti Kosova i Metohije i evropske integracije dva su odvojena procesa i status treba da se rešava u Savetu bezbednosti UN“, rekao je Đelić u povratničkom selu Osojane, kod Istoka.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da Srbija neće pristati na nezavisnost Kosova i Metohije i da njime neće trgovati, ali je kao štetne odbacio ideje o izlasku Srbije iz Evropskih integracija. „Nećemo prihvatiti ucene. Pitanje budućnosti Kosova i Metohije i evropske integracije dva su odvojena procesa i status treba da se rešava u Savetu bezbednosti UN“, rekao je Đelić u povratničkom selu Osojane, kod Istoka. On je, međutim, dodao da je štetna ideja pojedinaca da Srbija sebe isključi iz Evropskih integracija. Prema njegovim rečima, takva ideja ne predstavlja put koji bi Srbiju ojačao, a samo jaka Srbija sa snažnom ekonomijom sposobna je da brani Kosovo i Metohiju. „Evropska unija nije zemlja i ona i da hoće ne može da prizna nezavisno Kosovo i Metohiju, jer nema pravni subjektivitet. Odluka o tome pripada SB pa ne treba vezivati te dve stvari“, kazao je Đelić. On je ocenio da to „nije u interesu Srbije, a ponajmanje Srba koji žive na Kosovu i Metohiji“. Potpredsednik Vlade Srbije uručio je meštanima Osojana transportno vozilo, donaciju Vitro grupe vrednu 14.000 evra, omladinskom centru pet laptop računara, a deci novogodišnje paketiće.
Priština – Odlazeći premijer Kosova Agim Čeku najavio je juče mogućnost da nakon isteka mandata formira novu stranku. Čeku je posle sastanka s predstavnicima udruženja proizišlih iz bivše Oslobodilačke vojske Kosova izjavio da do formiranja nove vlade neće biti angažovan u nekoj političkoj partiji, ali da će posle toga najverovatnije razmisliti o formiranju svoje stranke. „I posle isteka mandata ostaću na Kosovu i tada ću razmisliti o eventualnom formiranju nove stranke“, rekao je Čeku. Čeku je rekao da s njim dosad nisu kontaktirali predstavnici Reformističke partije ORA na temu preuzimanja stranke nakon što je dosadašnji lider ORE, Veton Suroi podneo ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari