Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić biće kandidat socijalista na predsedničkim izborima zakazanim za 20. januar, odlučio je juče Glavni odbor SPS. Predsednik te partije Ivica Dačić rekao je da su socijalisti već prikupili više od 16.000 potpisa građana za Mrkonjićevu kandidaturu i da će te potpise predati Republičkoj izbornoj komisiji u utorak, 25.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić biće kandidat socijalista na predsedničkim izborima zakazanim za 20. januar, odlučio je juče Glavni odbor SPS. Predsednik te partije Ivica Dačić rekao je da su socijalisti već prikupili više od 16.000 potpisa građana za Mrkonjićevu kandidaturu i da će te potpise predati Republičkoj izbornoj komisiji u utorak, 25. decembra.
Novi Sad – Predsednički kandidat Mađarske koalicije Ištvan Pastor dogovorio se s predstavnicima nacionalnih zajednica Ukrajinaca, Egipćana, Bugara i Bunjevaca o podršci na predstojećim predsedničkim izborima. Pastor je na sastanak u Skupštini Vojvodine pozvao predstavnike svih manjinskih nacionalnih saveta u Srbiji i predstavnike stranaka nacionalnih manjina, ali su se tom sastanku odazvali samo predstavnici te četiri nacionalne zajednice. On je naveo da je ranije razgovarao sa predstavnicima Nacionalnog saveta Bošnjaka, koji će se uskoro odlučiti da li će ga podržati.
Beograd – Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da ta stranka neće imati svog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima. „U ovom trenutku ne postoji nijedan razlog da podržimo ni bilo koga drugog“, rekao je Drašković na Glavnom odboru SPO u beogradskom Domu sindikata.
Beograd – Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) je na osnovu Zakona o radiodifuziji doneo opšte obavezujuće uputstvo radio i televizijskim stanicama za ponašanje u predizbornoj kampanji za predsedničke izbore 2008. godine. Sve predizborne emisije, izveštaji, reklamni blokovi i ankete moraju biti posebno obeleženi jasnom oznakom „predizborni program“.
Plaćeni termini moraju biti obeleženi u TV programu neprekidno oznakom „plaćeni termin“, a u radio-programu jasno naznačeni na početku i kraju emisije, kao i svakih pet minuta trajanja emisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari