Izabrani predsednik Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je juče u Moskvi, posle razgovora s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-Munom, da je unilateralno proglašenje nezavisnosti Kosova kontraproduktivan korak. „Pokušaji rešavanja međunarodnih problema koji su u suprotnosti s rezolucijama UN, kao što je bio slučaj s Kosovom i drugim aktuelnim problemima, kontraproduktivni su i nažalost ne doprinose uspostavljanju mira i stabilnosti“, rekao je Medvedev.

Izabrani predsednik Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je juče u Moskvi, posle razgovora s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-Munom, da je unilateralno proglašenje nezavisnosti Kosova kontraproduktivan korak. „Pokušaji rešavanja međunarodnih problema koji su u suprotnosti s rezolucijama UN, kao što je bio slučaj s Kosovom i drugim aktuelnim problemima, kontraproduktivni su i nažalost ne doprinose uspostavljanju mira i stabilnosti“, rekao je Medvedev. Ban Ki Mun se u Moskvi sastao i s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Moskva – Rusija je zvanično zatražila od Haškog tribunala da pruži informaciju o zločinima protiv kosovskih Srba, koji se pominju u knjizi bivše tužiteljke tog suda Karle del Ponte, saopštilo je juče rusko ministarstvo spoljnih poslova. Otkrića Karle del Ponte, po oceni ruskog ministarstva, ne uklapaju se u scenario niza država o „stvaranju velikomučenika od kosovskih Albanaca, i na toj osnovi, legitimizaciji kosovske državnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari