Finska je juče zvanično priznala jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je juče protestnu notu vladi Finske povodom priznavanja jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Kako je saopštilo Ministarstvo, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić naložio je hitno povlačenje ambasadora Srbije u Finskoj Vere Mavrić, u skladu sa Akcionim planom tog ministarstva.

Finska je juče zvanično priznala jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je juče protestnu notu vladi Finske povodom priznavanja jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Kako je saopštilo Ministarstvo, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić naložio je hitno povlačenje ambasadora Srbije u Finskoj Vere Mavrić, u skladu sa Akcionim planom tog ministarstva. Ambasador treba da napusti zemlju domaćina u roku od 48 sati od predaje protestne note i da se vrati u Srbiju na konslutacije do daljnjeg.
Kosovska Mitrovica – Ispred Okružnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici 16. dan zaredom protestovali su radnici pravosudnih organa srpske nacionalnosti tražeći da se vrate na svoja radna mesta. Predsednica opštinskog suda Branka Semenov rekla je da jedini odgovor koji su dobili od Unmika jeste da zgrada suda pripada Vladi Kosova i Ministarstvu pravde u toj vladi i da njima treba da se obrate. Novo okupljanje je najavljeno za danas u 7.30.
Kosovska Mitrovica – Srbi neće dozvoliti svetskim moćnicima da im otmu „prag i kuću, vekovna ognjišta, da im zatru koren i iščupaju srce“, poručeno je juče s protesta studenata na Trgu braće Milić u Kosovskoj Mitrovici. Studenti Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici protestuju već 18 dana zbog jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, a juče su im na Trgu braće Milić podršku pružile kolege sa Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari