Slovački predsednik Ivan Gašparovič, primajući juče akreditive novog ambasadora Srbije u Slovačkoj Danka Prokića, naglasio je da definitivno o Kosovu može da odluči samo Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. „Rešenje kosovske krize neće biti moguće bez dogovora srpske i albanske strane“, rekao je Gašparovič, a objavljuje na svom sajtu kancelarija predsednika Slovačke.

Slovački predsednik Ivan Gašparovič, primajući juče akreditive novog ambasadora Srbije u Slovačkoj Danka Prokića, naglasio je da definitivno o Kosovu može da odluči samo Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. „Rešenje kosovske krize neće biti moguće bez dogovora srpske i albanske strane“, rekao je Gašparovič, a objavljuje na svom sajtu kancelarija predsednika Slovačke. I Gašparovič i Prokić istakli su pozitivan uticaj koji ne odnose dve zemlje ima slovačka manjina u Vojvodini, a Gašparovič je izrazio zadovoljstvo što vojvođanski Slovaci spadaju u manjine koje pristupaju odgovorno zemlji u kojoj žive i zbog toga se na njih gleda pozitivno, a zadržavaju svoju tradiciju i običaje.
Preševo – Predsednik Demokratske unije doline Skender Destani rekao je juče da je ova stranka izašla iz Koordinacionog tela za jug Srbije onog trenutka kada je telo rekonstruisano bez konsultovanja Albanaca. „Tražili smo da se telo reformiše i da u njegovom radu učestvuju i Albanci, ali ne samo kao figure, već s mogućnošću punog odlučivanja“, rekao je Destani. On je istakao da je zaprepašćen odlukom Vlade o rekonstrukciji Koordinacionog tela i činjenicom da su isti ljudi ostali na najvažnijim funkcijama. „Oni su u protekle tri godine pokazali da ne znaju da rade posao koji treba da rešava probleme u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, a Vlada ih je ponovo imenovala na ta mesta“, rekao je Destani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari