Vlada Kosova zatražila je juče da bude suspendovan komandir policije u Gračanici zbog, kako se navodi, maltretiranja ministra za povratak i zajednice u Vladi Kosova Branislava Grbića. „Ponašanje policije nateralo je Vladu da odmah traži preduzimanje mera protiv pripadnika policije koji su bili uključeni u ovaj slučaj“, rekla je portparolka vlade Ulpiana Ljama, posle jučerašnje sednice Vlade.

Vlada Kosova zatražila je juče da bude suspendovan komandir policije u Gračanici zbog, kako se navodi, maltretiranja ministra za povratak i zajednice u Vladi Kosova Branislava Grbića. „Ponašanje policije nateralo je Vladu da odmah traži preduzimanje mera protiv pripadnika policije koji su bili uključeni u ovaj slučaj“, rekla je portparolka vlade Ulpiana Ljama, posle jučerašnje sednice Vlade. Ona je dodala da je Vlada tražila od glavnog štaba Kosovske policijske službe da suspenduje komandanta policijske stanice u Gračanici Stojana Miloševića do okončanja istrage. Grbića su prekjuče zaustavili pripadnici Kosovske policijske službe u srpskoj enklavi Gračanici. Grbić je jedini ministar srpske nacionalnosti u Vladi Kosova. Policija i vlada nisu želele da saopšte detalje u vezi sa incidentom sa Grbićem.
Moskva – Ambasador Srbije u Rusiji Stanimir Vukićević izjavio je agenciji RIA Novosti da Beograd od Kontakt grupe očekuje objektivnost i nepristrasnost. On je poručio da članstvo Srbije u Evropskoj uniji „neće biti plaćeno cenom Kosova“. Srbija, prema njegovim rečima, sve vreme naglašava da su uključivanje Srbije u EU i pitanje statusa Kosova sasvim posebne stvari. Posle pregovora o KIM, smatra Vukićević, definitivno rešenje o statusu Kosova biće vraćeno u Savet bezbednosti UN, pošto Kontakt grupa radi u ime i po nalogu SB.
– Jednostrano priznanje nezavisnosti Kosova predstavlja najgore rešenje koje bi nesumnjivo dovelo do destabilizacije u regionu – smatra Stanimir Vukićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari