Predstavnik Azerbejdžana u UN Agšin Mehdijev izjavio je juče u Njujorku da Kosovo ne može da posluži kao presedan za sukob u regionu Nagorno Karabaha i da glasanje o Kosovu u Savetu bezbednosti UN nije protivno interesima Azerbejdžana. „Postojeća situacija na Kosovu nema nikakve veze s konfliktom u Nagorno Karabahu.

Predstavnik Azerbejdžana u UN Agšin Mehdijev izjavio je juče u Njujorku da Kosovo ne može da posluži kao presedan za sukob u regionu Nagorno Karabaha i da glasanje o Kosovu u Savetu bezbednosti UN nije protivno interesima Azerbejdžana. „Postojeća situacija na Kosovu nema nikakve veze s konfliktom u Nagorno Karabahu. Lideri SAD, UN i zapadnih zemalja više puta su ponovili da Kosovo ne može da posluži kao presedan za sukob između Jermenije i Azerbejdžana“, rekao je ambasador Mehdijev azerbejdžanskoj agenciji APA. Mehdijev je rekao i da Rusija može da upotrebi veto tokom glasanja u Savetu bezbednosti, ali da u Kontakt grupi kojoj su SAD i EU prebacile rešavanje pitanja statusa Kosova, „to neće moći da učini“.
Sofija – Bugarski šef diplomatije Ivajlo Kalfin usprotivio se jednostranom priznavanju nezavisnosti Kosova. Kako javlja agencija DPA, on se založio za nastavak pregovora o statusu Kosova. Kalfin je, međutim, bugarskom državnom radiju u Sofiji rekao da ti pregovori ne bi trebalo ni da počinju, ukoliko bi izgledali kao oni vođeni uz posredništvo izaslanika UN Martija Ahtisarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari