Spoljnopolitički odbor Predstavničkog doma američkog Kongresa danas će održati raspravu o Kosovu u kojoj će učestvovati i državni podsekretar za politička pitanja Nikolas Berns. Tema otvorene sednice, koja počinje u 16 sati prema srednjeevropskom vremenu, glasi „Izgledi za nezavisnost Kosova“, navodi se na sajtu Spoljnopolitičkog odbora čiji je predsednik poslanik demokratske partije iz Kalifornije Tom Lantoš.

Spoljnopolitički odbor Predstavničkog doma američkog Kongresa danas će održati raspravu o Kosovu u kojoj će učestvovati i državni podsekretar za politička pitanja Nikolas Berns. Tema otvorene sednice, koja počinje u 16 sati prema srednjeevropskom vremenu, glasi „Izgledi za nezavisnost Kosova“, navodi se na sajtu Spoljnopolitičkog odbora čiji je predsednik poslanik demokratske partije iz Kalifornije Tom Lantoš. Radio televizija Kosova javila je da je u Predstavničkom domu Kongresa predložena i rezolucija koja od Bele kuće zahteva da podrži nezavisnost Kosova. Prema navodima te televizije predlagači rezolucije su kongresmeni Eliot Engel i Mark Kirk, a njen sadržaj je sličan kao i sadržaj rezolucije nedavno upućene Spoljnopolitičkom odboru Senata.
U predlogu rezolucije od SAD se zahteva da se suprotstave svakom pokušaju odlaganja rešenja kao kontraproduktivnom i potencijalno opasnom, navodi RTK.
Moskva – Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je juče nadu da će misija Saveta bezbednosti UN proveriti kako se na Kosovu sprovodi Rezolucija 1244 UN, posebno u pogledu povratka izbeglica. Na sastanku predsednika države i članova Vlade ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je, izveštavajući Putina o predstojećoj poseti Beogradu i Podgorici, rekao da će glavna tema razgovora sa srpskim rukovodstvom biti Kosovo o kome će se govoriti i u kontekstu inicijative za upućivanje misije SB . Lavrov će sutra i prekosutra posetiti Beograd, a 20. aprila Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari