Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je juče da je započelo istragu protiv trojice bivših pripadnika OVK osumnjičenih da su 1998. godine u selu Banjica u opštini Glogovac počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Tužilaštvo je saopštilo da su Sabit Gecaj, Hisen Muhalj i Sokolj Ramaj osumnjičeni da su ušli u putnički voz u Banjici i protivpravno lišili slobode policajca Ivana Bulatovića iz Glogovac.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je juče da je započelo istragu protiv trojice bivših pripadnika OVK osumnjičenih da su 1998. godine u selu Banjica u opštini Glogovac počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Tužilaštvo je saopštilo da su Sabit Gecaj, Hisen Muhalj i Sokolj Ramaj osumnjičeni da su ušli u putnički voz u Banjici i protivpravno lišili slobode policajca Ivana Bulatovića iz Glogovac. Prema informacijama Tužilaštva, Bulatović je ubijen i njegovo telo je bačeno u bunar u selu Gornje Obrinje.
Beograd, Johanezburg – Ministar spoljnih poslova Srbije posetio je crkvu Svetog Tome u Johanezburgu, jedinu srpsku pravoslavnu crkvu u Africi i razgovarao sa iseljenicima u Južnoj Africi, saopštilo je juče Ministarstvo spoljnih poslova. U razgovoru sa srpskim iseljenicima u Južnoj Africi, Drašković je istakao da postoje velike mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje Srbije i Južne Afrike. O tome se saglasio i sa južnoafričkim predsednikom Tabom Mbekijem i ministarkom spoljnih poslova Nkosazanom Dlamini Zumom. U razgovoru je istaknuto da u Južnoj Africi živi oko 10.000 Srba.
Beograd – Ministar nauke i zaštite životne sredine Aleksandar Popović ocenio je u subotu da dolazak misije Saveta bezbednosti UN u Srbiju predstavlja najbolji trenutak da austrijski kancelar Alfred Guzenbauer podrži Srbiju i da se snažno založi za nepromenljivost njenih granica. Popović je agenciji Beta rekao da bi zalaganje Guzenbauera za očuvanje principa suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije predstavljalo dodatnu podršku grupi zemalja EU koje se snažno protive planu specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija za rasparčavanje Srbije i nasilno prekrajanje njenih granica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari