Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova SRJ, pozvao je juče vlast u Srbiji da o Kosovu pregovara s vladom SAD, „jedinim gazdom“ specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija. „Treba direktno reći Americi da nije na Srbiji da bira između Kosova i NATO i EU, već da je na Zapadu da bira između Kosova i Srbije“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare Beogradskog foruma za svet ravnopravnih.

Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova SRJ, pozvao je juče vlast u Srbiji da o Kosovu pregovara s vladom SAD, „jedinim gazdom“ specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija. „Treba direktno reći Americi da nije na Srbiji da bira između Kosova i NATO i EU, već da je na Zapadu da bira između Kosova i Srbije“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare Beogradskog foruma za svet ravnopravnih. Ahtisarijevo rešenje je repriza Rambujea, ocenio je Ratko Marković, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i šef delegacije Srbije na pregovorima u Rambujeu.
Priština – Bivši predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci izjavio je da je predlogom specijalnog izaslanika UN za status Kosova Martija Ahtisarija albanska strana dobila više nego što je zaslužio pregovarački tim iz Prištine. „Predlog je bolji od onoga što su predstavnici tima Kosova doprineli“, izjavio je Daci za agenciju Beta. On je rekao da podržava u načelu predlog paketa za rešenje statusa Kosova i istakao da će svoje primedbe i sugestije na predlog rešenja dati na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari