Funkcioneri UNMIK, zaduženi za ekonomski razvoj, saglasili su se s predlogom Srbije da svakog meseca u zimskom periodu plaća struju za srpske enklave, objavio je juče prištinski list na albanskom Koha ditore. Prema tom predlogu, Srbija bi trebalo da plaća za 50 miliona megavatčasova.

Funkcioneri UNMIK, zaduženi za ekonomski razvoj, saglasili su se s predlogom Srbije da svakog meseca u zimskom periodu plaća struju za srpske enklave, objavio je juče prištinski list na albanskom Koha ditore. Prema tom predlogu, Srbija bi trebalo da plaća za 50 miliona megavatčasova. Šef četvrtog stuba UNMIK Andreas Vitkovski rekao je da još nije potpisan taj sporazum, ali da je odluka o plaćanju za struju iz Beograda u skladu sa politikom UNMIK da podrži Kosovsku elektroenergetsku korporaciju (KEK). Vitkovski je na konferenciji za novinare rekao da Vlada Kosova nije uključena u pregovore. „Mi smo jasno rekli da sve što bude dogovoreno treba da bude u skladu sa politikom UNMIK i KEK da se utrošena struja plaća“, rekao je Vitkovski.
Beograd – Nezavisna asocijacija studenata (NAS) Pravnog fakulteta u Beogradu pokrenula je inicijativu da Srbija ustupi Kosovo i Metohiju Rusiji na 99 godina za cenu od jednog evra, a za uzvrat da se Rusi obavežu da će obezbediti mir i stabilnost u Pokrajini, bezbednost za preostale Srbe i povratak prognanih Srba i ostalih nealbanaca. Predlog rešenja kosovskometohijskog problema Nezavisna asocijacija studenata Pravnog fakulteta uputila je Narodnoj Skupštini, Vladi Srbije, kabinetu predsednika Srbije i Ruskoj ambasadi, a namerava da ga prosledi i Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju i Kontakt grupi, kaže se u saopštenju.
Priština – Bivši predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci i njegovi istomišljenici pokrenuli su juče inicijativu za osnivanje nove političke partije – Demokratskog saveza. „Demokratski savez će biti nastavak partije koju je stvorio i vodio bivši predsednik Ibrahim Rugova“, rekao je Daci, koji zajedno sa onima koji ga podržavaju napušta Demokratski savez Kosova. Daci je najavio da će se 17. februara održati osnivačka Skupština Demokratskog saveza na kojoj će, prema njegovim rečima, učestvovati 550 delegata, koji će izabrati predsednika, Glavni odbor od 101 člana i 25 članova Predsedništva partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari