U Hrtkovcima sve mirno uoči početka kongresa SRS 1Foto: Lidija Valtner

Uoči početka desetog po redu Otadžbinskog kongresa Srpske radikalne stranke (SRS) danas u mestu Hrtkovci u Sremu, mirno je, javio je reporter agencije Beta s lica mesta.

Narodni poslanik i član SRS Nemanja Šarović kazao je novinarima da nije bilo problema u organizaciji kongresa koji se održava u tom mestu i na kojem se okupilo blizu hiljadu ljudi, ističući da je Srbija slobodna zemlja u kojoj niko nema problema da organizuje skup bilo gde.

„Nismo imali problema u organizaciji kongresa. Valjda je Srbija slobodna zemlja. Ovoj je jedan od centara SRS, iako smo skup mogli da organizujemo i bilo gde u Srbiji“, kazao je Šarovoć i dodao da je u Sremu lepo.

Kako je javio reporter Bete, u mestu Hrtkovci i ispod tri velika šatora do sada se okupilo gotovo 1.000 ljudi. Oni pevaju nacionalne pesme, a mogu se čuti i parole „Srbija – Rusija, ne treba nam Unija“. Za sada se sve odvja bez incidenata.

U Hrtkovcima nije vidljivo prisustvo policije, jedino je saobraćajna policija pojačano kontrolisala saobraćaj od Rumske raskrsnice ka Šapcu.

Kongres SRS se održava u kući predsednika SRS Vojislava Šešelja u Hrtkovcima, počeće u 11.00 sati i biće otvoren za javnost.

Koalicija nevladinih organizacija „Građanska Vojvodina“, LDP i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini zahtevali su od MUP-a da zabrani okupljanje članova i funkcionera SRS u Hrtkovcima, a oni kao i Liga socijaldemokrata Vojvodina, ocenjuju to kao provokaciju i podsticanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari