Strahinju Spasića je glasalo 1030 birača, a Božidara Dejanovića je glasalo 1020 birača. Petar Petković je dan uoči izbora izjavio za TV Pink da je Spasić odustao od kandidature, što je prouzrokovalo napetu atmosferu u opštini Klokot, obzirom da je apsolutna laž da je Spasić odustao od kandidature.

Na pitanje novinara kako je moguće da je Spasića glasalo 1030 birača, ako je on zaista odustao, Petar Petković je umesto jasnog odgovora mucao i nevešto izbegavao odgovor na pitanje, da bi potom prekinuo vezu. Petković nije ni odgovorio na poruku, zašto Spasić slavi pobedu uz trubače s veliki broje meštana Klokota, ako je istina da je odustao od kandudature.

Marko Đurić nije odgovarao na pitanja za portal komentarpress.net. U javnosti je ostalo nejasno zašto su funkcioneri liste Srpska ozvaničili pobedu Božidara Dejanovića, uprkos činjenici da je na portalu CIK-a (Centralne izborne komisije na KiM) objavljeno da je Spasić pobedio.

Problemi stigli i do Vučića

U nedelju je na auto-putu kod Niša saobraćajna policija zaustavla autobus koji je prevozio raseljena lica na glasanje u opštinu Klokot. Autobus je sproveden na vanredni tehnički pregled, što je imalo za cilj da spreči raseljena lica, među kojima je velika većina Spasićevih simpatizera, da ostvare svoja biračko pravo. Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić obavešten da je saobraćajna policija zloupotrebila svoja ovlašćenja, autobus je dobio potvrdu da je ispravan i da može da se uključi u saobraćaj.