U Požegi u subotu protest protiv lokalne vlasti 1Protest u Požegi/Foto: Inicijativa za Požegu

Protest protiv lokalne vlasti u Požegi biće održan u subotu, 2. februara na Trgu slobode u 18 sati, najavilo je udruženje građana „Inicijativa za Požegu“.

Ta inicijativa je u saopštenju navela da se po starom kalendaru 2. februara slavio praznik Sretenje, za koji se vezuje verovanje da će zima trajati još 40 dana ako se medvedi na taj dan uplaše svoje senke i vrate u jazbinu.

„I ovog 2. februara smo na ulici da isteramo mečku iz jazbine“, piše u pozivu na protest i dodaje se da je vladajuća Srpska napredna stranka u Požegi zbog brojnih nezakonitosti na koje ukazuje ta inicijativa počela da se plaši svoje senke.

Protest je organizovan pod nazivima „Jedan od 20 huligana“, „Gde je 150 miliona“, ali i „Jedan od pet miliona“, čime se Požega priključila građanskim protestima protiv vlasti, koji su posle Beograda počeli da se organizuju i u drugim gradovima Srbije.

„Oni (lokalna vlast) će pokušati sve da sačuvaju svoj plen. Iskoristiće sva sredstva da se utvrde u svojim leglima bezakonja i korupcije. Mi ćemo učiniti sve da ih iz njih isteramo i pošaljemo na smetlište istorije“, poručili su iz Inicijative za Požegu.

Protesti protiv vlasti u Požegi traju od februara 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari