U selu Tekeriš kod Loznice juče je obeležena 93. godišnjica Cerske bitke, značajne po tome što je to bila prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu. Na spomenik srpskim junacima vence su položile delegacije Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Vojske Srbije, opštine Loznica, kao i delegacije nekoliko republičkih, regionalnih i opštinskih organizacija za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918.

U selu Tekeriš kod Loznice juče je obeležena 93. godišnjica Cerske bitke, značajne po tome što je to bila prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu. Na spomenik srpskim junacima vence su položile delegacije Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Vojske Srbije, opštine Loznica, kao i delegacije nekoliko republičkih, regionalnih i opštinskih organizacija za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine. Sveštenici tekeriške crkvene opštine služili su parastos stradalim srpskim borcima.
Prisutne je u ime opštine Loznica pozdravio zamenik načelnika opštine Ljubomir Đokić, a o istorijskom značenju bitke govorio je pomoćnik ministra za rad i socijalnu politiku Miro Čavaljuga. U umetničkom programu učestvovali su članovi amaterskog pozorišta kulturno-umetničkog društva „Karadžić“ i Gradski mešoviti hor iz Loznice. Obeležavanje godišnjice Cerske bitke organizovali su Sektor Ministarstva rada i socijalne politike za boračko-invalidsku zaštitu i opština Loznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari