UAE zainteresovane za nove investicije u Srbiji 1Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastao se sa državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Al Džabarom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Al Džabar je, kako se navodi, istakao da Srbija i UAE imaju specijalne odnose i veoma dobru saradnju u ekonomskoj sferi. On je izrazio interesovanje za nove investicije u oblasti energetike i infrastrukture. Rekao je da je lično spreman da tome doprinese kao kopredsedavajući Mešovitog komiteta za saradnju vlada Srbije i UAE.

Ministar Dačić složio se da je saradnja odlična, da osim dobrih bilateralnih odnosa postoje i lična prijateljstva sa šejkom Muhamedom. Dačić je istakao je važnost koje za Srbiju imaju investicije iz UAE, poput Er Srbije i Beograda na vodi i pozdravio spremnost UAE za nova ulaganja u Srbiju. Kao jednu od važnih oblasti saradnje izdvojio je turizam, ukazujući da će tome doprineti i nedavno stupanje na snagu Sporazuma o ukidanju viza između dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari