Udružena opozicija: Prekoračenje nadležnosti policije u Novom Sadu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Udružena opozicija Srbije (UOPS) osudila je danas kao „prekoračenje nadležnosti“ intervenciju policije prethodne noći Novom Sadu, kada su pretreseni i legitimisani Borisav Novaković i aktivisti Narodne stranke.

„Tražimo da se utvrdi nalogodavac ove nezakonite akcije jer je za komunalni red, ako je prekršen, nadležna Komunalna milicija, a ne Žandarmerija i Interventna jedinica“, ističe u saopštenju UOPS, navodeći da su Novaković i stranački aktivisti „lepili plakate o kriminalu u kojem učestvuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević“.

Žandarmerija i Interventna policija, koje su u neprimerenom broju učestovale u akciji, stavili su se na stranu organizovanog kriminala, protiv kojeg su poruke na plakatima bile usmerene, ističe UOPS, naglašavajući kako je „indikativno“ to što je „policija svim snagama sprečila akciju koja građanima skreće pažnju na kriminal, posebno što kompanija ‘Galens’, koja upravlja gradom od nedavno ima i ‘svog’ načelnika policije“.

Pitanje je da li je ovo bila i njegova prva akcija u zaštiti ove kompanije i gradonačelnika koji joj pogoduje u poslovima u Novom Sadu, pita u saopštenju UOPS, navodeći kako su te „te jedinice mirno ‘spavale’ nakon pokušaja ubistva i lomljenja ruku u centru Novog Sada, iako su zbog takvih i sličnih krivičnih dela te jedinice i postoje“.

„Sinoćna nezakonita akcija u Novom Sadu samo je nastavak delovanja pojedinih policijskih jedinica na protestima građana od početka jula kada su one mučki prebijale nezadovoljne građane.

Ako je vrh policije svoje akcije usmerio na opoziciono delovanje, a ne na organizovani kriminal – jasno je da je policija instrumentalizovana i da opasno izlazi iz zakonskih okvira“, naglašava Udružena opozicija Srbije .

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je svetska organizacija koja prati tokove prljavog mafijaškog novca sa sedištem u Ženevi uvrstila Novi Sad na svoju mapu, kao jedno od najznačajnijih čvorišta za pranje prljavog novca u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari