Udružena opozicija se nada promenama i u Srbiji i boljoj saradnji sa Crnom Gorom 1Foto: Narodna stranka

Udružena opozicija Srbije (UOS) pozdravila je pobedu demokratske opozicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i izrazila uverenje da će talas demokratskih promena u regionu uskoro biti nastavljen i u Srbiji.

UOS smatra da pobeda opozicionih snaga nad režimom u Podgorici dokazuje da je borba protiv autoritarne vlasti moguća i da politika koja se bazira na podelama i sukobu, pre ili kasnije, mora pretrpeti poraz.

„Iskustvo crnogorske opozicione borbe je za nas posebno dragoceno, s obzirom na to da se i mi u Srbiji suočavamo sa režimom koji je sličan, a u nekim aspektima još i represivniji od onog u Podgorici“, navedeno je u saopštenju.

Udružena opozicija je dodala da posle promena u Crnoj Gori, Srbija pod vlašću Aleksandra Vučića ostaje „jedina država sa autoritarnom vlašću na Balkanu, kao što je – nakon lažnih izbora 21. juna postala jedina država u celoj Evropi sa parlamentom bez opozicije“.

Udružena opozicija Srbije je istakla da se nada boljoj saradnji sa novom crnogorskom vlašću, kako su istakli „na obostranu korist naših bratskih naroda i država“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari