Udruženje radnika na internetu zahteva prisustvo na predstojećoj sednici parlamenta 1Foto: Pixabay/Felipemaass

Udruženje radnika na internetu saopštilo je danas da je poslalo zahtev predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću da prisutvuju predstojećoj sednici parlamenta na kojoj će se raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o obaveznom socijalnom osiguranju po Predlogu Vlade Srbije.

Udruženje je u pismu navelo da je cilј izmena koje je predložila Vlada – regulisanje poreskih obaveza za osobe koja prihode dobijaju iz inostranstva, za „frilensere“, za period od 1. januara 2015. do 30. septembra 2021, kao i utvrđivanje poreske obaveze za period od 1. oktobra 2021. do donošenja Zakona o fleksibilnim oblicima rada, koji će ubuduće regulisati prava i obaveze tih osoba.

„Dozvolite nam da obraćanjem Skupštini pojasnimo koji je put rešenja. Želimo da damo priliku poslanicima da prepoznaju vrednost ovih mladih lјudi i pomognu da opstane jedna od retkih zdravih grana privrede koja se razvila bez ikakve pomoći države i kojoj treba omogućiti da se održi u životu i nastavi da raste. To se može učiniti samo pravilnom i dobrom analizom prirode posla i nalaženjem adekvatnog poreskog tretmana za tu vrstu radnika, kao što su to već učinile zemlјe u okruženju“, naveli su u zahtevu.

Oni su dodali da žele da poslanicima ukažu kako se tim izmenama i dopunama po predlogu Vlade, navedeni problem ne rešava – već samo uvećava.

U zahtevu su ocenili da su legitimno i jedino reprezentativno udruženje u Srbiji koje se bavi probleilma radnika na internetu, zastupajući njihove interese.

„Smatramo da je prisustvo sednici i obraćanje poslanicima Narodne skupštine neophodno u demokratskom društvu kao što je naše i da se na taj način uvažava svrha zbog koje Narodna skupština kao zakonodavna institucija postoji“, naveli su u zahtevu Dačiću.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Udruženje radnika na internetu zahteva prisustvo na predstojećoj sednici parlamenta”

  • Bravo, deco. Tako se to radi. Ovo je lekcija za sve one koji bi nešto da promene ali ne znaju kako. Objašnjenje za Dragana. nije tako prosto kao što misliš.
   Ako im dozvole da govore u skupštini onda će se i totalno neobavešteni dobiti priliku da čuju njihove argumente. Ako na sve proradi zvonce koje pominješ, onda će većem broju ljudi postati jasno da vlada sila a ne argumenti.
   Ako ih ne puste u skupštini, onda će oni to isto uraditi na ulici.

   I budite maolo hrabriji sa više samopouzdanja. Vlast širi atmosferu, kako oni ništa ne prihvataju i džabe bilo kakva borba. Lažu, kao i sve drugo.
   Da li je ekološki ustanak bio bez efekta, da li je ministarka povukla izjave o mini hidroelektranama. Da li je posle protesta u Dobrinji, gradonačelnik Požege, promenio priču.
   Samo ne može se bitka izvojevati jednom pobedom. Ali da vlast ne reaguje na pritisak naroda je laž. Oni samo pokušavaju da minimiziraju uticaj buđenja naroda, kupujući vreme.
   I na kraju da sve pa i Dragana podsetim. Je su li oni izgubili zvonce u slučaju hrabre Marije Lukić iz Brusa, ili su poraženi. Što on nije osuđen na 5 godina nije toliko ni važno i to je Marija fantastično shvatila, jer na krajeva bilo je po njenom a ne po njihovom.Ona je pobedila, minimalno ali pobedila. Izvolte se i vi uključiti u taj pobednički pokret, a ne nipodaštavati te pobede jer nisu izražene rezultatom 5 :0.

 1. Bravo. Vi ste narod i narodna skupština a ne taj glavni odbor SNS zvani skupština.

 2. Iznenađujuće kulturna, a uporna grupa ljudi. Koliko vidim bore se pravim sredstvima, ali bojim se da vladajuća ekipa nema sluha ni za to.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.