Udruženje sudija i tužilaca osudilo pretnje Srđana Noga 1Foto: J. Stanković

Udruženje sudija i tužilaca osudilo je danas izjavu bivšeg poslanika Srđana Noga na društvenim mrežama u kojem, kako se navodi, preti sudijama i tužiocima da će krivično odgovarati i da nemaju čemu da se nadaju ako pokrenu postupak zbog upotrebe pejntbol pušaka pri ulasku novog saziva u Skupštinu Srbije, koju je najavio.

Kako se ističe, Udruženje razume rezigniranost Noga činjenicom da su skrenuli pažnju da određene radnje na koje on poziva građane sa sobom nose elemente krivične odgovornosti, dok se druga strukovna udruženja i organizacije “ samo intimno zalažu za vladavinu prava verovato u strahu da ne vide svoja imena na transparentima pored improvizovanih vešala“.

Dodaje se i da je Udruženje „fascinirano činjenicom da je pretnja otvorenim nasiljem očigledno anestezirala pojedince iz nevladinih organizacije, te da je strah mnogo jači motiv od projektno-finansijskih injekcija“.

Udruženje je pozvalo Državno veće tužilaca i Visoki savet sudstva da stanu na put kontinuiranim pretnjama svim nosiocima pravosudnih funkcija, koje su ovih dana „kranje neprimerene i učestale“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari