UDS: Borićemo se u Skupštini za modernu i evropsku Srbiju 1Ujedinjena demokratska Srbija Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanik Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Marko Đurišić izjavio je danas da će poslanici sa liste UDS-a, koju čine pokret Srbija 21, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, učestvovati u radu Skupštine Srbije.

On je na konferenciji za novinare u holu Skupštine rekao da će poslanici sa liste UDS „na odgovoran i ozbiljan način diskutovati o svemu onome što se dešavalo u prethodna dva meseca, a i o onome što nas čeka u budućnosti“.

„Zdravlje građana ne može da bude žrtva u budućnosti zdravstvenog populizma i potrebne su ozbiljne, pravovremene i dobro promišljene mere o tome na koji način će država voditi računa o zdravlju svakog građanina i na koji način će građani imati pristup zdravstvenom sistemu“, rekao je Đurišić a prenela LSV.

Ocenio je da napretka u toj oblasti, kao i ekonomskog napretka, ne može biti bez bržih evrointegracija, navodeći da je to „jedini način da Srbija postane istinska demokratska zemlja i zemlja u kojoj vlada vladavina prava“.

Poslanica Tatjana Macura je rekla da poslanici UDS-a nisu imali dilemu da li treba učestvovati u radu ove sednice, ali da imaju primedbe na njen „format“.

Zamerila je što sednica nije zakazana u roku od 48 sati od proglašenja vanrednog stanja, kako je predviđeno Ustavom.

„Uoči ove sednice, ono što jeste deo standardne procedure, izostale su i sednice nadležnih odbora koje bi trebalo da se bave merama koje su u međuvremenu donete, kao i ovim zakonom koji se nalazi na predviđenom dnevnom redu“, rekla je Macura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari