UG "Bez straha" otpočelo akciju bojkota 1Foto: UG Bez straha

Udruženje građana „Bez straha“ otpočelo je akciju bojkota izbora 2020. Nalepnice sa natpisom „bojkot“ su zalepljene na ulaznim i izlaznim tablama opštine Apatin, kao i sela Sonta, Kupusina, Svilojevo i Prigrevica.

Podsećamo, oni su u bojkot stupili zbog, kako su naveli, zatvorenosti medija, kupovine glasova od strane SNS-a i sličnih razloga.

„Srpska napredna stranka nas uvodi u totalitarizam, gde je svaka konstruktivna kritika dočekana ‘na nož’, sveti se onima koji su učestvovali u protestima ili podržali bilo kakvu kritiku vlasti čak i jednim lajkom na društvenim mrežama, novinari koji ne pišu hvalospeve o navodnim uspesima SNS-a se stigmatizuju, ostaju bez posla, a čest je slučaj da se vrši pritisak na medije kroz prijave raznoraznim inspekcijama, o odsustvu finansiranja da ne govorimo“, rekli su iz ovog udruženja.

Kao neke od razloga istakli su i stalnu prisutnost članova SNS-a u svim medijima, kao i „zloupotreba biračkih spiskova, kupovina glasova, zloupotrebe najsiromašnijih građana deljenjem paketa sa nekoliko namirnica, pretnje zaposlenima na određeno, pritisci na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama kako prilikom glasanja tako i prilikom odvoženja na mitinge podrške Aleksandru Vučića“ naveli su u saopštenju.

„Ne želimo da damo legitimitet ovakvoj vlasti učešćem u kvazi izborima koji su sve samo nisu demokratski a ni civilizacijski“, istakli su iz „Bez straha“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari