UG "Bez straha": U Apatinu počelo skupljanje kapilarnih glasova za SNS 1Foto: Bez straha

Udruženje građana “Bez straha” iz Apatina je saopštilo da je u ovoj opštini počelo prikupljanje takozvanih kapialrnih glasova za SNS.

“Koliko se zahuktavaju predizborne aktivnosti u lokalnom odboru Srpske napredne stranke, svedoči i činjenica da je sekretarica Predsednika opštine Nataša Ćurčić u četvrtak uveče posetila GKUD „Dunav“ u nameri da napravi spisak tzv. kapilarnih glasova odnosno onih koji bi na narednim izborima glasali za SNS”, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje objašnjava, stvari nisu išle kako je očekivala, pa je tako većina članstva tog udruženja odbila da da podršku vladajućoj stranci.

Nakon toga su usledile pretnje da će GKUD „Dunav“ izgubiti prostorije i da će im biti isključena struja.

Udruženje građana “Bez straha” od Predsednika opštine Apatin očekuje da javnosti kaže da li je njegova sekretarica nastupala samovoljno ili po njegovim ili nečijem drugom nalogu.

Danas je pre dve godine pisao o kapilarnim glasovima kao „danku u krvi“, kao i o tome kako stranke obezbeđuju izlazak na glasanje „svojih“ birača.

Na primedbu o sličnosti sigurnog i kapilarnog glasa, govorio je tada Čedomir Jovanović, lider LDP, rekavši da je razlika u tome što u slučaju sigurnog glasa, nema nikakve sankcije za glasača, niti se zato gubio posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari