UG "Bez straha" za bojkot izbora 1

Povodom jučerašnje najave pokreta „1 od 5 miliona“ da će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, koji su najavljeni za april ove godine, kao i raznih špekulacija o tome ko će se pridružiti ovom pokretu u smislu izlaska na izbore a ko će bojkotovati iste, UG „Bez straha“ želi da podseti javnost da smo se još pre nekoliko meseci jasno opredelili za bojkot, navodi se u saopštenju te organizacije.

Kako iz ove organizacije navode, u Srbiji trenutno ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore. Učešćem na izborima politički akteri daće legitimitet ovakvoj vlasti. Ti izbori kako trenutno stoje stvari biće ne samo nedemokratski već i anticivilizacijski, nedostojni moderne Evrope i vremena u kojem živimo i izbori u kojima će se jasno videti odsustvo minimuma demokratskih načela i tekovina.

Mnogo puta smo ponavljali da ne sumnjamo da će Aleksandar Vučić na narednim izborima imati i svoju, lažnu opoziciju i na taj način stvoriti privid demokratskih i fer izbora, a sve ostale optužiti da se izbora plaše.

Kada je u pitanju pokret „1 od 5 miliona“ sa žaljenjem konstatujemo da je jedan tako mlad pokret tako brzo otišao u političku istoriju. Podsećamo da je krilatica „1 od 5 miliona“ nastala u jeku velike borbe i pritiska na aktuelnu vlast, kada je onaj koji je najodgovorniji za ovakvo stanje u zemlji rekao „i da vas izađe 5 miliona na ulice, nijedan zahtev koji ste uputili vam neću ispuniti, kažu oni.

„1 od 5 miliona“ je postao poklič ponosa, način života svih nas koje je spajala borba protiv aktuelnog režima, „1 od 5 miliona“ je bio granični kamen između nas koji smo se pobunili protiv aktuelne vlasti i njihovih afera, pretnji, ucena, batina i katastofalnih odluka po ovu zemlju.

Čitajući pažljivo prethodne redove ne želimo nikoga da optužimo da se „prodao“. Neko jednostavno donosi pogrešne odluke i nije dorastao političkom momentu koji svi zajedno živimo. Neko je odlučio da borbu za slobodne i poštene izbore prekine u jednom danu i postane saučesnik onih koji žele da još jednim mandatom stvore uslove za nastavak krađe.

Mi u tome ne želimo za učestvujemo, zato u ovom trenutnku jasno i glasno još jednom poručujemo – bojkot!, istuču u šaopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari