Ugljanin pravi čistku u rukovodstvu 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

SDA Sandžaka je, od osnivanja do sada, na minulim lokalnim izborima postigla najlošiji izborni reuzltat. Lider stranke Sulejman Ugljanin je, na poslednjoj sednici Predsedništva, rezrešio Izvršni odbor, generlanog sekretara i direktora  SDA „zbog neodgovornog odnosa prema zaduženjima“.

Razrešeni su centralni i izborni štabovi ogranaka  i centralna i izborna komisija stranačkih ogranaka.

– Bila je loša organizacija. Nisam dobio odgovarajuće izveštaje o najbitnijim pitanjima. U ograncima izbornih štabova nije uspostavljena subordinacija od predizbornih aktivnosti i praćenja kvaliteta aktivnosti i rezultata rada,počev od prikupljanja potpisa, obuke biračkih odbora, pa sve do prikupljanja izbornih rezultata – ocenio je Ugljanin i dodao da su „koordinacija i informisanje organa stranke o izbornom procesu svedeni na dobru volju. Na taj način stranka dalje ne može“.

SDA Sandžaka je nekada u opštinama sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, Novi Pazar, Sjenica i Tutin, imala apsolutnu vlast.

U Novom Pazaru je izgubila 2008. i od tada, na osnovu koalicionog spoazuma, pripadala je skupštinskoj većini.

U Sjenici je, poslednja dva mandata, vladala u koaliciji, a u tutinskoj opštini je, na poslednjim lokalnim izborima izgubila apsoutnu vlast i sada tamo vlada u koaliciji sa SNS.

U vlasti učestvuje još u Priboju. U Novom Pazaru i Sjenici, za sada, je u opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari