Prema odluci Četvrtog opštinskog suda, juče pre podne je trebalo da bude izvršena privremena mera prema kojoj bi se Ivanu Barbaliću omogućio povratak u stan iz kog je nasilno iseljen. Do toga nije došlo, pošto sud nije mogao da obezbedi policijsku pratnju (od 200.000 policajaca, koliko ih nezvanično postoji u Srbiji, nisu se mogla naći dva slobodna za ovu akciju).

Prema odluci Četvrtog opštinskog suda, juče pre podne je trebalo da bude izvršena privremena mera prema kojoj bi se Ivanu Barbaliću omogućio povratak u stan iz kog je nasilno iseljen. Do toga nije došlo, pošto sud nije mogao da obezbedi policijsku pratnju (od 200.000 policajaca, koliko ih nezvanično postoji u Srbiji, nisu se mogla naći dva slobodna za ovu akciju). Cela akcija je odložena za ponedeljak.
Iako spor pred nadležnim sudom traje, Opština Zemun je 1. jula sklopila ugovor o otkupu stana za 29.000 dinara sa Ljiljanom Mijoković, izbeglicom iz Hrvatske koja se već uselila u sporni stan. Mijoković ne poseduje državljanstvo, a činjenica da se spor oko stana već vodi, dovodi do toga da je ovaj Ugovor od samog potpisivanja ništavan.
Po rečima Nikole Barovića, Barbalićevog advokata, priča Vojislava Šešelja o tome da Barbalić nema državljanstvo je potpuno netačna. Barbalići, po njegovim rečima, imaju državljanstvo Jugoslavije od ‘46. godine ili od rođenja.
– Mi smo zaprepašćeni da Šešelj, čije je državljanstvo i samo pod znakom pitanja pošto bi njegovo „originalno“ državljanstvo trebalo da bude državljanstvo BIH, i to Federacije, postavlja pitanje državljanstva ljudi koji su ovde od rođenja, rekao je za Danas Nikola Barović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari