Foto: Stanislav Milojković

Tepićeva je inače bila predsednica Odbora za evropske integracije, a posle njenog razrešenja, to skupštinsko telo biraće novog predsednika. Čanak će, umesto Marinike Tepić, biti i zamenik člana u Odboru za prava deteta i član Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Marinika Tepić pristupila je Novoj stranci Zorana Živkovića. Tu vest na društvenim mrežama objavio je lider Nove stranke Zoran Živković.Poslanik Goran Čabradi, koji je takođe napustio LSV, razrešen je članstva u Odboru za zaštitu životne sredinena i u Odboru za prava deteta.

Skupština Srbije usvojila je danas i izmene odluka o izboru članova i zamenika članova odbora, kojim su članstva u tim telima razrešeni poslanici koji su napustili poslaničke grupe LSV i D JB u parlamentu i umesto njih izabrani novi. Na predlog D JB članstva u šest odbora razrešeni su Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović. Oni su ranije istupili iz D JB i poslaničkog kluba D JB u parlamentu i podržali predsedničku kandidaturu Saše Jankovića. Umesto njih, član Odbora za spoljne poslove biće Jasmina Nikolić, Vladimir Ðurić biće zamenik člana u Odboru za evropske integracije i u Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a za člana Odbora za kulutru i informisanje izabrana je Tatjana Macura. U Odboru za zaštitu životne sredine zamenik člana biće Ljupka Mihajlovska iz D JB.
Na predlog D JB Jovan Jovanović razrešen je i sa mesta člana delelgacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, a umesto njega član te delegacije biće Aleksandar Stevanović iz D JB.