Unaprediti ekonomske veze Srbije i Katara 1Foto: Fonet/TV Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Države Katar šeik Mubarak bin Fahad Al Tani konstatovali su danas da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dve zemlje, ali da je ona još skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će stupanje na snagu Sporazuma o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, kao i Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, dati podstrek razvoju ekonomskih veza, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Na sastanku je dogovoreno da delegacija srpskih privrednika prihvati poziv Katara i početkom septembra poseti tu zemlju radi unapređenja saradnje.

Ambasador Al Tani je upoznao Vučića i sa stavovima Katara povodom aktuelne krize u Persijskom zalivu. Vučić je rekao da Srbija s pažnjom prati razvoj situacije, imajući u vidu prijateljske odnose sa zalivskim zemljama i poželeo stanovnicima tog regiona mir i stabilnost, izrazivši nadu da će kroz pregovore biti nađeno mirno rešenje za krizu.

Al Tani je Vučiću uručio pismo kojim ga emir Države Katar poziva da Srbija pruži podršku katarskom kandidatu doktoru Hamadu Al Kuvariju za poziciju generalnog direktora Uneska. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari