UNS: Obradović jeste uzbunjivač 1Foto: Novi Optimizam

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović izjavio je danas da radnik Krušika Aleksandar Obradović jeste uzbunjivač i ima prava koja mu Zakon o zaštiti uzbunjivača garantuje, saopšteno je iz UNS.

Radomirović je, na predstavljanju Priručnika za postupanje javnih tužilaca po krivičnoj prijavi uzbunjivača u Beogradu, rekao da mu je žao što je Obradović odbio pravnu pomoć antikorupcijskog portala Pištaljka, jer da je to uradio, sigurno ne bi bio u pritvoru, a istraga bi bila pokrenuta.

On je istakao da slučaj Obradovića pokazuje da postoji nepoverenje u rad institucija, ali i da je onima koji žele da prijave nezakonitosti neophodna stručna podrška i pravni savet.

Važno je da uzbunjivači imaju poverenja u institucije, a tužioci da reaguju po njihovim prijavama što pre, rekao je Radomirović.

Kako je naglasio, podrška javnosti je potrebna uzbunjivačima, ali i sudijama, tužiocima, policiji i ovlašćenim licima kako bi mogli da rade bez pritisaka političara i drugih koji imaju za cilj ometanje pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari