UNS: SNS hitno da smeni Simonovića sa svih stranačkih funkcija zbog pretnji tužiocu 1Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da hitno smeni bivšeg predsednika opštine Grocka i funkcionera SNS-a Dragoljuba Simonovića zbog „nedopustivih pretnji javnom tužiocu“.

„UNS poziva Srpsku naprednu stranku da se jasno ogradi od postupka svog funkcionera i da ga hitno smeni sa svih stranačkih funkcija“, piše u saopštenju tog udurženja.

UNS smatra da je „neprihvatljivo da stranački funkcioner preti javnom tužiocu“ koji zastupa državu u „najtežem slučaju napada na novinara u poslednjih 12 godina“.

UNS protestuje i zbog toga što je sudija Slavko Žugić dozvolio Simonoviću da preti javnom tužiocu i da vredja novinara Milana Jovanovića da je „dekica koji nema uticaja“, „nepismen“, „osoba sa psihološkim problemima“, „notorni lažov“, a redakciju „Žig infa“ da je „reketaška organizacija“, piše u saopštenju.

Na suđenju zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanoviča optuženi Simonović je više puta prozvao tužioca.

Spočitavajući tužiocu kako ga gleda, da li se smeje i zamerajući mu da se založio za slučaj kao da je branilac novinara Jovanovića, a ne tužilac, Simonović je poručio i da posle ovog procesa „tužiocu može da se desi da više uopšte ne bude i da ne radi kao javni tužilac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari