UOPS: Potpis sa uvredljivih plakata na Vračaru poznat (FOTO) 1Foto: Tviter/@BorkoStef

Udružena opozicija Srbije (UOPS) najostrije osuđuje autore plakata, koji su osvanuli na Vračaru a na kojima se napadaju Andrej Bajec, Dragan Đilas i Vuk Jeremić u duhu vremena koje ne priliči Evropi 21. veka.

„Sve ovo se dešava u neposrednoj blizini škole koju pohađaju deca Dragana Đilasa i šeta porodica Vuka Jeremića.
Posebno je pitanje šta je neposredni povod ove noćne akcije i da li je Andrej Bajec na fotografijama samo zato jer se režim boji istine i onoga o čemu govori i protiv čega se bori Jelisaveta Vasilić“ – saopšteno je danas iz UOPS-a.

Kako se navodi, samo u nedemokratskim državama režim se obračunava sa političkim protivnicima ne prezajući čak da „zastrašuje njihove porodice i decu“.

„Potpis na plakatima je očigledan. Nekada angažuje navijače da linč sprovode bakljama i drekom, a sada angažuju svoje talente zla da dizajniraju precizan napad na mir nečijih porodica. To je jasna poruka pretnje svima onima koji nisu deo režima, a dignu svoj glas, jer su sličnom linču podvrgnuti i nezavisni intelektualci i građani koji iskažu svoj stav, a on se ne dopadne režimu“ – stoji u saopštenju.

Iz UOPS su izjavili da se ne nadaju da će MUP uhapsiti počinioce, ali i poručili da će počinioci ovakvih i sličnih dela odgovarati pred zakonom kada režim padne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari