UZUZ tvrdi da ima saznanja o falsifikovanju ličnih podataka pri overi izbornih lista 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (Ilustracija)

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) saopštilo je danas da raspolaže informacijama o dve osobe čiji su lični podaci „falsifikovani“ pri overi potpisa za pojedine liste na junskim izborima.

Iz udruženja su naveli da ne mogu da objave imena tih osoba jer bi time „ugrozili identitet“ lica koje im je dostavilo podatke.

„Pre samih izbora i nakon izbora insistirali smo da se uvede softver u koji će biti uneti podaci svih potpisnika izbornih lista, a zatim se svim građanima omogući provera preko JMBG da li se nalaze kao potpisnici određene izborne liste. Tim rešenjem se prilično lako može utvrditi ‘istina’ o potpisima“, stoji u saopštenju.

Navodeći da je politički analitičar Boban Stojanović juče objavio podatke koji „ponovo ukazuju na sumnje u izborni proces“, iz udruženja su ocenili da „nije moguće imati normalno demokratsko društvo sa sumnjom da su skoro sve izborne liste kontrolisane iz jednog političkog centra moći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari