Vanredna sednica parlamenta zakazana za 26. januar 1Foto: Stanislav Milojkovic

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zakazao je danas, na zahtev 230 poslanika, vanrednu sednicu parlamenta za 26. januar, na čijem dnevnom redu bi trebalo da se nađe ratifikacija više međuarodnih ugovora.

Za tu sednicu poslanici su predložili razmatranje Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Na dnevnom redu je i Izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari