Veselinović: Građani da spremaju šatore za 13. april 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović istakao je danas da aktuelni režim nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije, iskazano na protestima „1 od 5 miliona“ širom Srbije.

On je pozvao građane da „spremaju šatore za 13. april, ako budu morali da ostanu u Beogradu da bi tražili ispunjenje svojih zahteva“.
„Unutar Saveza za Srbiju, od osnivanja, vladalo je jedinstvo po pitanju nužnosti promena i borbe za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, kao i oko 30 tačaka programa. Protesti su nas dodatno zbližili međusobno, a i sa građanima, a važno je što je kroz Sporazum sa narodom to jedinstvo prošireno i na ostale stranke i pokrete iz opozicije“, istakao je Janko Veselinović gostujući na TV Naša.
On je ocenio da je to snaga kojoj „Aleksandar Vučić ne može da se ozbiljno suprostavi, bez obzira na brutalnost, ogavnost režimskih medija i sve veću osionost sa kojom nastupa“.
„Građani i opozicija imaju veoma jasne zahteve: slobodne i poštene izbore, slobodne medije i ostavke Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Maje Gojković, kako bi se, uz slobodu medija, stvorili uslovi u periodu od 6 do 9 meseci za slobodne izbore“, istakao je Veselinović i dodao da građani za ovo ne mole, već traže i zahtevaju.
Govoreći o pretnjama koje je Vučić uputio opoziciji, istakao je da „niti je Vučić tvrd orah, kako za sebe tvrdi, niti se narod više boji njegovih stranačkih batinaša“. Suprotno tome, istakao je Veselinović, Aleksandar Vučić se u nedelju „krio kao miš na Andrićevom vencu, a nakon toga se šepurio na Pinku iza blindiranih vrata kod Željka Mitrovića“.
„A Željko Mitrović već sprema televizijsku šemu nakon odlaska Vučića. Ali ovoga puta idu zajedno i Vučić i Mitrović i Pink – na smetlište istorije“, istakao je Veselinović pozivajući građane da „spremaju šatore i šatorska krila, ako 13. aprila budemo morali da ostanemo u Beogradu da bismo tražili ispunjenje naših zahteva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari