Veselinović: Na poslednjoj smo liniji odbrane demokratije, pravde ali i života 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Lider opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da će „nakon brutalnog zastrašivanja od strane režima Aleksandra Vučića, kojim su sinoć bila izložena maloletna deca Dragana Đilasa, večeras u 19.45 sati biti sa njim i njegovom porodicom“, saopšteno je iz ovog pokreta.

Veselinović, koji je i jedan od osnivača Saveza za Srbiju je rekao da „kako je Vučićev režim ušao u svoju najmračniju fazu kada ne bira sredstva, pa udara čak i na decu političkih protivnika, naša dužnost je da budemo solidarni i sa njegovom decom i sa njim, ali i sa svima koji su danas u Srbiji pod udarom režima“.

Veselinović je ocenio da su pod udarom režima „svi oni koji se osmele da iskažu svoj stav ili da prosto nisu deo režima“.

„Iza sinoćnih i svih ranijih napada jasno je da stoji lično Aleksandar Vučić. To se pokazalo iz činjenica da su se kriminalci sakrili u zgradu opštine Vračar na čijem čelu su članovi njegove Srpske napredne stranke“, kazao je Veselinović a navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima „poslednjih dana su politički motivisani napadi i prljava kampanja klevetanja Dragana Đilasa od strane Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika prerasli u otvoren teror“.

„Ovo psihičko iživljavanje nad maloletnom decom realizovano je uz pomoć medijske kuće Pink, koja koristi nacionalnu frekvenciju i koja je učestovala u medijskoj pripremi ubistva Olivera Ivanovića. Sada smo na poslednjoj liniji odbrane demokratije, pravde ali i života građana Srbije“, kazao je Veselinović.

Veselinović je rekao i da „decu Dragana Đilasa i drugu decu, ali i slobodu, moramo zajedno braniti na ulicama i na svakom drugom mestu“, i najavio da će „sa svojim kolegama večeras biti uz jednog od nas i njegovu porodicu – na uglu Braničevske i Stojana Protića“.

Iz Pokreta slobodnih građana (PSG), takođe je najavljeno da će večeras u 19.45 sati (u vreme policijskog časa) biti ispred zgrade na uglu Braničevske i ulice Stojana Protića „kako bi pružili otpor nasilju koje sprovodi vlast“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari