Veselinović (Pokret za preokret): Za nas je REM mesni odbor SNS-a 1Foto:Beta/Miloš Miškov

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da taj pokret posmatra „Regulatorno telo za elektronske medije (REM) kao mesni odbor Srpske napredne stranke (SNS)“.

Veselinović je na tablu REM-a zalepio nalepnicu sa natpisom „SNS mesni odbor ‘REM’ „, nakon čega je novinarima kazao da je to „pravi naziv“ koji oslikava suštinu tog tela.

Prema njegovim rečima, za članove REM-a ponovo su izabrani ljudi koji su „tu instituciju doveli u blato“ i koji su prema svetskim izveštajima doveli Srbiju u dublji medijski mrak.

Veselinović je pozvao predstavnike Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika, Tanju Fajon i Dejvida Mekalistera da dodju u Srbiju i uvere se da nije ispunjen nijedan uslov, od onih koji su obećani tokom prošlogodišnjih sastanaka vlasti i opozicije uz posredstvo evroparlamentaraca.

Dosadašnji član Saveta REM-a Slobodan Cvejić podneo je u utorak Skupštini Srbije ostavku na to mesto zbog, kako je naveo u izjavi, kršenja osnovnih demokratskih načela prilikom izbora predsednice Saveta REM Olivere Zekić.

Veselinović je novinarima rekao da nije očekivao od Cvejića takav potez, navodeći da Cvejić „nije čovek koji je naklonjen opoziciji“.

„Ne čini mi se kao čovek koji je bio spreman da nešto puno drma taj kavez. Zamislite kad je takav čovek morao da podnese ostavku, zamislite kakvo je stanje u REM-u“, kazao je predsednik Pokreta za preokret.

On je naveo da se divi članici Saveta REM-s Juditi Popović što je odlučila da ostane „u tom kavezu“, navodeći da će ona „moći da priča ali da je niko neće slušati“ i da nijednu odluku REM-a neće promeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari