Veselinović: Stranke koje su se izjasnile za bojkot izbora neće učestvovati u radu Skupštine 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Predstavnici opozicionih stranaka koje su se ranije izjasnile za bojkot izbora neće se vratiti u Skupštinu Srbije niti će učestvovati na lažnim izborima koji su raspisani i koje vlast, po svemu sudeći, planira da nastavi tokom juna ili jula, izjavio je danas predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je takav zaključak donet na sastanku opozicije koji je održan juče, a kome su prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju, Pokreta slobodnih gradjana, SDS, Inicijative „Ne davimo Beograd“, Građanske platforme i Državotvornog pokreta Srbije.

„Na jučerašnjoj sastanku celokupne srpske opozicije nije bilo ni jednog momenta reči o vraćanju u Skupštinu Republike Srbije niti o učešću na lažnim izborima. Potvrdjeno je puno jedinstvo i glavna tema sastanaka bilo je saopštavanje stavova povodom neustavnog uvodjenja vanrednog stanja, zloupotrebe tako uvedenog vanrednog stanja kroz gušenje medija i zatvaranje nepodobnih građana“, kazao je Veselinović.

Veselinović je najavio da će se povodom toga predstavnici srpske opozicije zajednički obratiti javnosti u ponedeljak, a da će svoj stav saopštiti u danu održavanja sednice Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj bi se razmatrilo potvrđivanje neustavno uvedenog vanrednog stanja.

„Predviđene su dve mogućnosti: obraćanje poslanika u holu Narodne skupštine ili u sali kako bi glas srpske opozicije mogli da čuju i oni koji nemaju kod svojih kablovskih operatera dve nezavisne televizije. Dogovoreno je da će i sve odluke u budućnosti biti donošene jedinstveno“, kazao je Veselinović a navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari