Veselji: Brovina je juče napravila veliku grešku 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Vesleji je danas ocenio da je poslanica Fljora Brovina juče napravila veliku grešku jer je bez konsultacija sa drugim poslanicima prikazala sliku navodnog silovanja 37. godišnje Albanke od strane pripadnika policije Srbije tokom rata 1998-99 godine.

Na konferenciji za medije Veselji je rekao da iz ove greške svi treba da izvuku pouke.

„Ova greška nam ukazuje da ne treba da žurimo i da preduzimamo emocionalne korake“, kazao je predsednik kosovskog parlamenta i DPK,  čiji je poslanik Brovina.

Podvukao je da će Međunarodni tribunal za srpski genocid na Kosovu biti sigurno formiran jer ima dokaza, činjenica i živih svedoka.

„Srpski genocid na Kosovu se ne zasniva samo na jednoj slici ili jednoj ličnosti, već na srpskoj politici koja je vršila planirane zločine“, kazao je on.

Prema njemu, taj tribunal treba da osudi zločine nad 15.000 ubijenih i masakriranih Albanaca, među njima i 1.300 dece, silovanih žena, uništavanje privatne i javne svojine, ali i posledice i traume koje se juče i danas vidi naša nacija. To su razlozi zbog kojih će biti formiran tribunal, kazao je Veselji.

Poslanica Brovina je danas priznala da je slika koju je juče pokazala falsifikat, ali je rekla da ju je dobila 2003. od Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda na Kosovu, što su iz odbora demantovali odnosno i da su imali ili joj dali tu sliku.

Brovina je danas, u svojstvu svedoka, dala izjavu Specijalnom tužilaštvu Kosova i, kako je rekla, pružila im sve dokaze koje ima o zločinima genocida tadašnje srpske države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari