Vesić: Da se reši pitanje Kosova 1Foto. BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Beograda i visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je za Blic da je važno, kada je Kosovo i Metohija u pitanju, da čitavo društvo stane iza Aleksandra Vučića i pomogne da se izbori za najbolje rešenje za Srbiju.

On je rekao da je „pitanje statusa Kosova i Metohije pitanje statusa Srbije“. „Kao država moramo da dođemo do trajnog rešenja. Možemo da se sporimo oko visine poreza, pravca u kome se razvija ekonomije, ali ne oko Kosova. Na tom pitanju svi treba da stanemo iza Vučića“, rekao je Vesić.

Na pitanje da li svi u SNS i poslaničkom klubu ove stranke stoje iza Vučića, Vesić je odgovorio: „Ne stoje, nažalost, svi ni u našoj stranci. Kada je Zoran Đinđić pokrenuo to pitanje, nisu svi u DS stali iza njega.Prvi je Boris Tadić počeo da se distancira.

Vučiću nije lako da se izbori s tim, jer ima dosta onih koji ne žele da se pitanje reši jer im odgovara nerešeno stanje u kome mogu da mešetare. Neko u biznisu, neko u politici“.

Upitan kako sarađuje s gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem, Vesić je odgovorio da Radojičić, kao lekar, nema iskustvo u vođenju komunalnog sistema, ali ima preciznost, temeljitost, brigu o ljudima svojstvenu lekarima.

Vesić je nabrojao i radove koje gradska vlast namerava da obavi u Beogradu: „Posle Trga uređujemo Vasinu ulicu, garažu na Studentskom trgu i plato iznad i napravićemo pešačku zonu. Uređenje Karađorđeve počinje do 21. septembra, a do marta naredne godine završićem pasarelu koja spaja Kalemegdan sa savskim kejom.

Sredinom septembra počinje rekonstrukcija Topličinog venca, čekamo konkurs za operu i balet na mestu gde je sada staklenac. Do kraja godine imaćem tender i za novi savski most, izmestićemo stari na Novi Beograd da ga poveže sa Adom, tender za dva nova tunela, a do 2020. i tender za most preko Ade Huje. Postavićemo i spomenik Đinđiću na Studentskom trgu čim se završi rekonstrukcija“.

On je dodao da grad ulaže manje u novogodišnje kićenje od drugih evropskih gradova. „Uložili smo više i tek ćemo da ulažemo. Okitićemo centre gradskih opština. Mislim da građani Surčina zaslužuju da imaju okićen centar. I građani Mladenovca, Lazarevca, Obrenovca. To utiče na potrošački mentalitet, na turizam i uređuje se grad“, rekao je Vesić i najavio da će postavljanje novogodišnje rasvete početi od 1. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari