Vesna Marković: U izjavi Skaparotija nema uvredljivih tonova 1Foto: Medija centar

U poslednjoj izjavi generala Skaparotija nema uvredljivih tonova.

On je opisao situaciju u našem regionu na način na koji je on vidi, izjavila je Vesna Marković, poslanica Srpske napredne stranke, za Danas, povodom reagovanja Pentagona i Ministarstva odbrane Srbije o načinu na koji su mediji u Srbiji izvestili o izjavi generala Kertisa Skaparotija pred Senatom, na temu srpsko-ruskih odnosa.

„General Skaparoti je, pre nešto manje od godinu dana, u Beogradu, najavio da KFOR ostaje na Kosovu i Metohiji dok god je to potrebno i izrazio zabrinutost zbog najave formiranja vojske Kosova. Ova poseta, ali i poseta predsednika Vučića sedištu NATO u Briselu, poseta generalnog sekretara NATO Stoltenberga Beogradu, brojne zajedničke vojne vežbe, potpisivanje IPAP sporazuma govore o veoma dobroj saradnji. Naš najveći interes za saradnju sa NATO je, pre svega, zaštita našeg stanovništva na Kosovu i Metohiji. Svi mi koji se bavimo politikom, posebno sa pozicije vlasti, moramo promišljeno da dajemo izjave i da pritom razmišljamo o posledicama. Odgovornost koju imamo prema svojoj državi mora da bude na prvom mestu. Građani su nas birali da štitimo interese svoje države i time treba da se rukovodimo“, kaže Vesna Marković.

Pentagon je saopštio da su „dezinformacije“ navele srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina da kritikuje visokog američkog generala Kertisa Skaparotija. Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da je zadovoljno pojašnjenjem Pentagona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari