Skupština slobodne Srbije predstavila mere za poljoprivredu i selo (FOTO/VIDEO) 1Foto: Skupština slobodne Srbije/Facebook/Screenshot

Skupština slobodne Srbije je predstavila svoj program u Novom Sadu. To telo zagovara slobodu, ljudska prava i toleranciju i nudi mogućnost da se čuje glas građana.

Nije cilj napraviti još jednu političku organizaciju, već platformu za dijalog građana, rekli su predstavnici Skupštine slobodne Srbije, dodajući da je zajednički cilj rušenje aktuelnog režima i pripremanje okvira za novi sistem koji bi bilo koja buduća vlast morala da poštuje.

Za poljoprivrednike, ona je način da promene lošu agrarnu politiku Srbije zbog koje, navode, više ne mogu da žive od svog rada.

Savet za poljoprivredu izneo je predlog devet mera za poboljšanje položaja malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača i za spas sela.

Biro Mikloš je izjavio da to treba da bude skupština u senci sa nekim funkcijama vlade u senci, koja će pokretati neka važna pitanja u društvu, a ne samo da viče „ua Vučiću, što nije nevažno“. Da pokreće kako naša država i društvo treba da izgledaju, i šta treba da promenimo, a imamo puno toga da promenimo, rekao je. Mi moramo strašno puno da uradimo i da se promenimo  kako bismo se kvalifikovali za jedno uređeno društvo kao što je EU, kaže.

Dragan Kleut je rekao da je formiranje novog ministarstva (za selo) „vrhunac licemerja Aleksandra Vučića i SNS što se tiče poljoprivrede, jer je on direktno odgovoran jer je išao na sistematsko uništenje malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji“. Savet za poljoprivredu (ove Skupštine) je doneo tačke koje bi sistemski promenile situaciju u poljoprivredi i oko toga je saglasan veći deo poljoprivrednika, dodao je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari