Vlada Crne Gore: Marković ništa nije obećao Vučiću 1Foto:EPA/Boris Pejović

Vlada Crne Gore demantovala je kasno sinoć navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je zvanična Podgorica obećala da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije u kontekstu za nju značajnih datuma.

Iz Vlade Crne Gore kasno sinoć je saopšteno Radio-televiziji Crne Gore da premijer Duško Marković nije lani (tokom posete Beogradu 2017.) ništa obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prenosi Radio slobodna Evropa.

kako navode, reakcija Vlade u Podgorici usledila je u kontekstu poteza zvanične Podgorice da na obeležavanje 23. godišnjice vojne operacije „Oluja“ u Hrvatsku pošalje vojnog atašea Ivana Mašulovića, zbog čega je u utorak reagovao predsednik Srbije Vučić.

Vučić je komentarišući slanje crnogorskog vojnog predstavnika na tu manifestaciju kazao da mu je premijer Marković prilikom posete Beogradu obećao da će Crna Gora „voditi računa o interesima Srbije i pred važne i značajne datume i značajna pitanja da će se konsultovati sa Srbijom“.

„Trudio sam se da sa Crnom Gorom imamo najbolje moguće odnose. Podsetiću na reči premijera Duška Markovića sa zajedničke konferencije za novinare u Beogradu: ‘Crna Gora će da vodi računa o interesima Srbije i pred važne i značajne datume i važna i značajna pitanja i Crna Gora će da se konsultuje sa Srbijom i da vodi računa o tome’. Imali smo i slučaj slanja njihovih oficira u NATO misiju na Kosovu, imali smo i ovaj slučaj“, rekao je Vučić.

Iz crnogorske vlade su, međutim negirali da je Marković obećao tako nešto i saopštili da je crnogorski premijer prilikom posete Beogradu govorio o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori, prenosi RSE.

Iz Vlade su podsetili i citirali tadašnju izjavu premijera Markovića.

„Crna Gora i ova Vlada će biti snažno posvećena, ne samo očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice, nego i pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice“, izjavio je Marković.

Zvanična Srbija, kao i deo javnosti u Crnoj Gori, osudila je slanje crnogorskog vojnog atašea na obilježavanje 23. godišnjice vojne operacije „Oluja“ u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari