Vlada: Garancije za Ivanovića 1Foto: Wikipedia

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Oliver Ivanović, ukoliko mu u ponovljenom postupku koji se protiv njega vodi bude omogućeno da se brani sa slobode, biti dostupan pravosudnim organima, saopštila je danas Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Direktor te Kancelarije Marko Đurić je, u ime Vlade, uputio danas šefu Euleksa Aleksandri Papadopulo pismo u kojem se apeluje da Ivanoviću u ponovljenom sudskom podstupku bude omogućeno da se brani sa slobode.

Ne dovodeći u pitanje načelo nezavisnosti sudstva, molimo Vas da hitno preduzmete mere iz svoje nadležnosti i iskoristite sva sredstva koja vam stoje na raspolaganju kako bi Ivanović na slobodi sa svojom porodicom sačekao okončanje predmetnog sudskog postupka, navodi se u pismu.

Đurić je ocenio da odluka kosovskog Apelacionog suda o ponavljanju postupka predstavlja korak ka konačnom zadovoljenju pravde, imajući u vidu, kako je naveo, da je prvostepenom presudom Ivanović proglašen krivim iz političkih razloga.

U pismu se podseća da je Vlada Srbije 10. februara 2014. godine donela zaključak kojim se pružaju garancije da će Ivanović biti dostupan tokom trajanja krivičnog postupka, o čemu je Euleks tada zvanično obavešten i naglašava da su date garancije i dalje na snazi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari