Vlada: Nagrade rvačima koji su doneli medalje 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević (Arhiva)

Sportisti Davoru Štefaneku za osvojenu srebrnu medalju u rvanju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, održanom u oktobru ove godine i njegovom treneru Sretenu Damnjanoviću, Vlada Srbije dodelila je novčanu nagradu u iznosu od po 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za osvojenu bronzanu medalju u rvanju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, Vlada je nagradali sa po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti rvača Viktora Nemeša i njegovog trenera Vojislava Trajkovića. Za osvojenu bronzanu medalju na istom takmičenju, novčane nagrade u iznosu od po 20. 000 evra dobili su rvač Mihail Kajala i njegov trener Radovan Momirov, zaključuje se u saopštenju.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o državnom koncesionalnom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na autoputu između Vlade Srbije kao zajmoprimca i kineske Eksport-Import banke, kao zajmodavca.

Završetak izgradnje obilaznice oko Beograda je prioritet Vlade i jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata, čija će realizacija dovesti do preusmeravanja saobraćaja sa preopterećene gradske mreže na novu obilaznicu,

Članovi Vlade usvojili su, navodi se u saopštenju, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat tehičko-putničke stanice Zemun-faza 2) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj. Za finansiranje druge faze projekta odobreno je 22 miliona evra, od čega će 17 miliona evra biti namenjeno za završetak kompleksa TPS Zemun, a 5 miliona evra biće uloženo za nabavku upravljačkog informacionog sistema za železnički prevoz putnika.

U saopštenju se navodi da je na sednici usvojen Predlog zakon o potvrđivanju Sporazuma između strana potpisnica Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi o automatskoj razmeni DNK podataka, daktiloskopskih podataka i podataka o registrovanim vozilima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari