Vlada raspustila SO Preševo, DPA neće u Privremeni organ 1Preševo Foto: Wikipedia

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa rekao je danas za FoNet da ta stranke najverovatnije neće učestvovati u Privremenom organu.

Vlada Srbije nije ispoštovala zakon prilikom formiranja Privremenog organa, rekao je Mustafa, koji je u prošlom sazivu bio predsednik opštine i jedan je od predloženih članova tog organa.

Prema njegovim rečima, Vlada bi prva trebalo da primenjuje i poštuje zakone.

DPA je na prošlim lokalnim izborima dobila najviše odbornika u Skupštini opštine Preševo i Privremeni organ bi trebao da preslikava Skupštinu opštine u onim procentima u kojim su u njoj bili predstavljeni politički subjekti, objašnjava Mustafa.

Ne samo da Vlada nije ispoštovala da iz DPA postavi predsednika Privremenog organa, već u taj organ nije izabrala dva člana iz naše stranke, kazao je Mustafa, dodavši da ne zna koji je interes Vlade Srbije da to radi.

Pored toga, naglasio je Mustafa, sramota je za Vladu da troje ljudi koji će voditi opštinu do prevremenih izbora imaju samo srednju školu, iako u Preševu imamo veliki broj intelektualaca. On smatra i da je činjenica da ova Vlada i dalje nije zainteresovana za stvarni razvoj opštine Preševo.