Foto: Stefana Savić

Vučić je novinarima rekao da je takvo ponašanje Prištine bilo očekivano, istakavši da su njeni predstavnici u okviru dijaloga u Briselu svaki put odbijali da razgovaraju o imovini. Stoga taj potez Prištine nije ništa drugo do otimačina tuđe svojine, što smatramo ništavnim, rekao je Vučić, preneo je Pink.

Ne želimo da teramo tuk na luk, ali moramo da razgovaramo. Da ne pomišljaju da će protiv Srba da sprovode akcije koje su sprovodli nekada, dodao je Vučić.

Vučića su u Titelu dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i vlasnik i direktor kompanije Milan Ćirić. Na ulazu u krug kompanije dočekali su ga i građani, kojima je poručio da će Srbija sačuvati mir i stabilnost kako bi mogla da se razvija.

Ko ima ovakav narod, nema čega da se plaši, ni ja se ne plašim, rekao je Vučić građanima. Namera Vlade Srbije i Vojvodine je da ove godine ulažemo još više. Samo za traktore, navodnjavanje i protivgradnu odbranu izdvojeno je pet puta više novca, istakao je Vučić.

On je objasnio da je cilj da se pored svežeg voća i povrća, na strano tržište izvoze i prerađevine. Ovako treba da izgleda moderno gazdinstvo. Plan je da usvojimo i zakon o sezonskim radinicima, koji će mnogo olakšati rad privrednika, a i radnika, rekao je Vučić u Titelu.