Foto: FoNet Vlada Srbije Slobodan Miljevic arhiva

Premijeri Republike Srpske Željka Cvijanović i Srbije Ana Brnabić, kao i ministri, razgovaraće o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske, potvrđeno je iz Vlade Srbije.

Na sjednici će biti razmatrana saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, o oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i o saradnji u oblasti pravosuđa.

Na sednici će biti razgovarano o razmeni informacija i iskustva u oblasti institucionalnog organizovanja i finansiranja zaštite životne sredine, kao i o nastavku zajedničkih aktivnosti u realizaciji projekata u oblasti turizma.

Planiran je i odvojeni susret premijerki Cvijanović i Brnabić, dodaje se u saopštenju.

Memorandum o saradnji vlada Srpske i Srbije u oblasti energetike potpisaće ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisaće memorandume o međusobnom priznavanju „velikih licenci“ i o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola.

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija potpisaće ministri unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović.

Cvijanović i Brnabić otvoriće popodne u naselju Gorica vrtić „Srbija“ izgrađen donacijom Srbije.